Резонанс
26 грудня 2016
«Якщо Олійнику дадуть довічне, завтра поліцейські скажуть: виходити не будемо» - керівник патрульної поліці (відео)
Прокуратура вимагає для поліцейського Олійника довічного ув'язнення.
news-image

Патрульний Сергій Олійник - не вбивця. Він виконував свій обов'язок. Так вважає керівник патрульної служби МВС, заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, передає «Є!» із посиланням на Gazeta.ua.

У лютому цього року під час нічного переслідування у столиці патрульний Сергій Олійник застрелив пасажира BMW17-річного Михайла Медведєва. Прокуратура називає це умисним вбивством. Вимагає для Олійника довічного ув'язнення.

Він мав швидко прийняти рішення. Шкода, що загинув невинний хлопець. Але говорити, що це умисне вбивство - не можна. Якби патрульні відпустили цю машину, а вона вбила когось із перехожих, народ розіп'яв би поліцейських, які бездіяли. На відео видно, наскільки емоційною була готитва. Чути і матюки, і попередження. Але Олійник не вбивця. Він виконував свій обов'язок - захищав своє життя, напарника й нас із вами, - каже Фацевич.

Якщо суд винесе вирок Олійнику про довічне ув'язнення, це негативно вплине на роботу поліцейських, вважає голова патрульної служби.

Якщо Олійнику дадуть довічне, наступного дня всі поліцейські скажуть: виходити не будемо, стріляти не будемо. І вони матимуть рацію, - каже Олександр Фацевич.
Читайте також: Ветерани АТО заявили про початок блокади ОРДЛО