Світ
26 грудня 2016
У Москві знайли мертвого топ-менеджера Роснефти
Помер генерал ФСБ, який відповідав за секретні документи "Роснефти".
news-image

Начальник одного з управлінь "Роснафти" і екс-глава секретаріату Ігоря Сечіна Олег Єровінкін, якому був 61 рік, помер в автомобілі у центрі Москви, передає «Є!», посилаючись на Life.

Тіло Єровінкіна виявили у центрі Москви вранці в понеділок, 26 грудня.

Смерть менеджера «Роснафти» підтвердив представник нафтової компанії.

У прес-службі московського МВС зазначили, що, за попередніми даними, чоловік помер від серцевого нападу.

У «Роснафті» Єровінкін очолював відділ, який відповідає за секретні документи і їх отримання та пересилання, сказав РБК його знайомий.

«Він готував особисті декларації [головного виконавчого директора «Роснафти»] Ігоря Сечіна про доходи та майно, які він направляв в уряд секретною поштою», - додав співрозмовник Роснафти.

Можливо, він помер від серцевого нападу, коли відвозив секретні документи в адміністрацію президента або по дорозі назад.

Єровінкін давно знайомий з Сечіним - він очолював секретаріат з травня 2008 по травень 2012 року, коли Сечін був віце-прем'єром, який курирує ПЕК (тоді уряд очолював Володимир Путін). А у травні 2012 року Єровінкін слідом за Сечіним перейшов у «Роснафту» і недовго виконував обов'язки керівника апарату Сечіна в кінці 2012 року. У «Роснафті», пішовши з посади в. о. керівника апарату, Єровінкін залишився у структурі «Роснафти» і раніше був близький до Сечина: так, ще в 2015 році він очолював один з департаментів з нормативної роботі компанії.

За даними, Єровінкін був генералом ФСБ. У 1980 році він закінчив Вищу школу КДБ СРСР ім. Ф. Е. Дзержинського. Близько 20 років працював в органах держбезпеки, а потім курирував питання державної таємниці в адміністрації президента.