Політика
27 грудня 2016
У МЗС пояснили, чому Україна проголосувала за резолюцію ООН щодо Ізраїлю
В ході підготовки до голосування резолюції зважувалися усі можливі варіанти.
news-image

Під час голосування в Раді безпеки ООН резолюції щодо ізраїльських поселень Україна не могла утриматись. Про це заявив обраний державний секретар МЗС України, директор департаменту країн Близького Сходу та Африки Андрій Заяць, передає 5 канал, повідомляє «Є!»

Під час підготовки до цього голосування зважувалися усі можливі варіанти. Було зважено всі "за" і "проти". В результаті керівництвом було прийнято рішення те, яке було реалізоване постійним представником України при ООН – проголосувати "за".

Якби ми утрималися, уявімо – 13 країн-членів Радбезу голосують "за", серед них – такі давні і надійні партнери Ізраїлю, як Велика Британія, чи РФ, з якою дуже активні відносини нинішній уряд Ізраїлю підтримує – що би ми виграли? Безумовно, ізраїльський уряд був би нам вдячний, але те, що б ми програли – це дуже великий список, - заявив він.

Обраний державний секретар МЗС України додав:

Тому що таким чином ми б вийшли з логіки дотримування міжнародного права, до якого ми апелювали завжди, а з часу початку російської агресії ми використовуємо будь-яку можливість… Яким чином би довіряли словам постійного представника України.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій міститься заклик до Ізраїлю припинити будівництво поселень на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим. Резолюцію підтримали 14 членів Ради, американська сторона утрималася. Раніше США блокували будь-які подібні проекти. Пізніше обраний президент США Дональд Трамп заявив, що після вступу його на посаду відносини ООН і США зміняться. Ізраїль відмовився виконувати прийняту в п'ятницю ввечері резолюцію.

Читайте також: Зимова казка. У «Софії Київській» відкрився різдвяний парк (фото)
Читайте також: Кіркоров не стримав емоцій, побачивши Аллу Пугачову, яка пострункішала (фото)
Читайте також: Одна закохалася у терориста «ЛНР»: журналіст розповів про «полонянок», яких бойовики передали Києву