Гройсман обіцяє збільшити зарплату пожежним
Доходи працівників ДСНС мають зрости на дві тисячі гривень.
news-image

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман особисто перед строєм рятувальників пообіцяв, що з нового року вони отримуватимуть зарплатню приблизно на дві тисячі гривень більшу, ніж тепер. Тобто працівникам ДСНС платитимуть мінімум 5 тисяч гривень, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Саме така сума, за словами керівника уряду, закладена в новому бюджеті. Київському загону, що обслуговує Дніпровський та Деснянський райони, Гройсман також вручив п'ять новеньких пожежних автомобілів та амуніцію. І пообіцяв, що Кабмін і надалі дбатиме про надзвичайників та техніку для них, адже щороку в Україні від пожеж гине велика кількість людей, приблизно дві тисячі, і з цим треба боротися. 

"Сьогодні всі ті, хто отримував заробітну плату три тисячі гривень, буде отримувати вже з січня п'ять. Той, хто отримував чотири тисячі гривень, буде отримувати шість. І це крок, який ми робимо, в тому числі на те, щоб зміцнити вашу матеріально-технічну базу", - пояснив прем'єр.

Також у цей день Гройсман запевнив, що реформа пенсійної системи призведе до збільшення пенсій. Голова уряду також закликав представників різних політичних сил об'єднатися навколо побудови моделі пенсійної реформи.