Світ
28 грудня 2016
Ердоган звинуватив США у підтримці ІДІЛ
Сили коаліції не дотримуються того, що обіцяли.
news-image

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив коаліцію під проводом США, яка веде боротьбу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), у недотриманні обіцянок та підтримці "терористів".

Про це пише DW.com, передає «Є!».

Сили коаліції, на жаль, на даний момент не дотримуються того, що обіцяли, - сказав Ердоган на прес-конференції в Анкарі.

За його словами, коаліція надає підтримку як загонам ІДІЛ, так і курдським "Загонам народної самооборони" (YPG), що вважаються збройним крилом сирійської курдської партії "Демократичний союз" (PYD).

Вони звинувачували нас в підтримці ІДІЛ. А ось тепер вони підтримують терористичні угруповання, в тому числі й ІД, YPG та PYD. Тут сумнівів немає. У нас є достатньо підтверджених доказів - фотографій та відеозаписів, - зявив Ердоган.

Нагадаємо, партія PYD наближена до забороненої Робітничої партії Курдистану (РПК), яка в ЄС, США та Туреччині вважається терористичною організацією. 6 листопада Ердоган звинувачував Європу в підтримці РПК. Рік тому, у розпал кризи між Росією та Туреччиною, з боку Москви на адресу Анкари лунали закиди в торгівлі нафтою з ІДІЛ.