Війна
28 грудня 2016
Бойовики стягнули «Гради» в район Світлодарської дуги, - спікер АТО
Ворог їх поки не застосовував.
news-image

Бойовики поки не застосовують "Гради" в районі Світлодарської дуги. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Цензор.НЕТ, повідомляє «Є!»

Луганський напрямок: Бойові дії вчора велися тільки в Попаснянському районі і тільки між 16 і 17 годинами. Противник 4 рази обстріляв дві наші позиції, застосувавши легке озброєння і бронетехніку, - розповів він.
Донецький напрямок: на відміну від минулих днів, ворожі обстріли відбулися по всьому фронту на даному напрямку. Противник продовжує систематично порушувати режим тиші на Світлодарській дузі, Горлівському периметрі, в Авдіївській промзоні й на підступах до Донецького аеропорту. У Луганському, Новгородському та Авдіївці противник застосовував міномети, - додав спікер АТО.
Світлодарська дуга залишається районом, де не припиняються обстріли наших позицій. Час від часу вони або збільшуються, або зменшуються. Інформація про наявність РСЗВ "Град" в даному прифронтовому районі у нас є, але ворог їх поки не застосовував, - уточнив Лисенко.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися 15 ворожих обстрілів, в тому числі 5 - з важкого озброєння. По позиціях ВСУ були випущені 46 мін.

Маріупольський напрямок: Майже всі ворожі обстріли вчора відбулися на ділянці фронту Павлопіль - Широкине. Вранці та ввечері противник застосовував важке озброєння - міномети і гармати. За нашими позиціями були випущені близько 80 мін і кілька снарядів. Найскладніша ситуація - в Широкиному, де обстріли з боку супротивника тривали з перервами понад 6 годин, - зазначив він.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулися 25 ворожих обстрілів, в тому числі 8 - з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО зафіксовані 3 польоту ворожих БПЛА.

Читайте також: У Мукачеві водій захотів об'їхати автівки по «зустрічці», але потрапив у ДТП (відео)
Читайте також: Кабмін дозволив перепланування житла без дозволу
Читайте також: Кого українці визнали «політиком року»? - опитування