Суспільство
29 грудня 2016
Чому 1+1 хочуть позбавити ліцензії
Провідний телеканал країни може залишити нас.
news-image

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Публікуємо повний текст листа:

"Сьогодні, 29 грудня 2016 року останній день дії ліцензії на аналогове мовлення каналу 1 + 1. Два тижні тому, 15 грудня, Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення одноголосно проголосував за переоформлення та продовження ліцензії для каналу. Під час розгляду заявки, який тривав 6 місяців, ніяких офіційних претензій на адресу каналу не надходило.

Останні два тижні, з різних джерел ми отримуємо інформацію про спробу скасувати таке рішення і здійснити рейдерське захоплення каналу.

Шановний Петре Олексійовичу, як людина, яка в тому числі, власні кошти і ресурси інвестував у створення ЗМІ в Україні, ви, як ніхто інший, повинні розуміти важливість цього питання і неприпустимість розвитку ситуації, коли всупереч законній процедурі, канал не може продовжити ліцензію.

Ми хочемо нагадати Вам про роль ЗМІ в цілому, і 1 +1 зокрема, під час революції Переваги. За часів правління Януковича, і ми, і наші колеги з інших ЗМІ - 5 каналу, 24 каналу, каналів інших медіа груп, звикли до необхідності постійного протистояння тиску та спроб влади втручатися в роботу ЗМІ. Ми впевнені, що зі сцени Майдану, ви втрьох відстоювали, серед іншого, неприпустимість повторення такої ситуації.

Ми здивовані і стурбовані тим, що Національна Рада, члени якого призначені безпосередньо Президентом і Верховною Радою, затягує процес виконання власного рішення. Протягом останніх двох тижнів, з надійних джерел до нас надходили повідомлення, що саме Адміністрація Президента намагається вплинути на прийняття рішень Національною Радою і передати контроль над каналом в інші руки. Ми не хочемо в це вірити і насправді не розуміємо, чиї інтереси можуть стояти за такими діями, але впевнені, що ви, як Президент України, як гарант Конституції, і керівники Верховної Ради і Кабінету Міністрів, повинні забезпечити виконання рішення від 15.12. 2016 відповідно до законодавства України і продемонструвати повагу до незалежності засобів масових інформації. З боку Нацради до каналу 1 + 1 не було ніяких зауважень чи претензій.

Тому ми не розуміємо, чому в день припинення дії аналогової ліцензії - 29.12 і після того, як ми здійснили оплату ліцензійного збору, ми все ще перебуваємо не лише в ситуації невизначеності, а й перед загрозою відключення мовлення або призначення будь-якого нового стороннього керівництва каналу 1 + 1, що є нонсенсом для приватної компанії.

Символічно, що саме 1.01.2017 року виповнюється 20 років з моменту початку мовлення провідної служби новин України - ТСН. Журналісти каналу не раз ставали свідками спроб взяти під контроль редакційну політику каналу. Втім, довіра і підтримка мільйонів глядачів завжди допомагала вийти зі складних ситуацій.

Ми хочемо застерегти і попередити тих, хто стоїть за спробами відключити канал, який є щоденним джерелом новин для мільйонів Українців, навіть при відсутності паперу, ми маємо законне право продовжувати мовлення. Нас вже неможливо залякати, але ми сподіваємося, що в 2016 році, на відміну від ситуації трьох річної давності, держава сама зацікавлена ​​у виконанні законних процедур і роботі незалежних ЗМІ.

З повагою,

Генеральний директор 1 + 1 медіа А. Ткаченко

Директор департаменту інформаційного мовлення С. Попов

Директор департаменту журналістських розслідувань М. Шиленко

Ведуча ТСН Тиждень А. Мазур

Ведуча ТСН Н. Мосейчук

Ведуча ТСН Л. Таран

Ведучий 1 + 1, Заслужений артист України Ю. Горбунов

Керівник Студії «Квартал-95» В. Зеленський "

Читайте також: За «чорну зарплату» будуть штрафувати на 320 тисяч гривень