Події
29 грудня 2016
У Нацраді прокоментували ситуацію з 1+1
З'явилися проблеми через націоналізацію "Приватбанку".
news-image

Голова Нацради Юрій Артеменко  заявляє, що телеканал 1+1 має подати оновлену інформацію про кінцевих бенефіціарів через націоналізацію "Приватбанку". Про це він заявив у коментарі "Детектору медіа", передає «Є!» із посиланням на УП.

Він нагадав норму закону, яка згадана вище: що продовжена ліцензія видається не раніше останнього дня строку дії старої ліцензії.

15 грудня Національна рада переоформила і продовжила ліцензію "1+1". За це рішення проголосували всі члени Нацради. Розгляд заявки каналу тривав 6 місяців через численні недоліки з боку ліцензіата, які представники ліцензіата виправляли разом зі співробітниками нашого апарату. Ми прийняли рішення, як тільки були виправлені всі недоліки, - нагадав пан Артеменко.

Далі, нагадав він, відбулася націоналізація "Приватбанку". У зв’язку із цим Нацрада запитала в каналу "1+1" оновлені дані про кінцевих бенефіціарів. Спершу усно, а 28 грудня, заступниця голови Нацради Уляна Фещук надіслала "1+1" офіційний запит щодо бенефіціарів.

Тим часом "1+1" від нас вимагав терміново видати їм бланк ліцензії. Ми їм відповідали, що не маємо права видавати раніше завершення строку дії ліцензії – тобто не раніше 29 грудня. Цікаво, що в законі не зазначено кінцевий строк видачі бланка продовженої ліцензії. З нашої загальної практики ми видаємо бланк продовженої ліцензії протягом до 30 днів з моменту сплати ліцензійного збору, як у випадку з видачею нових ліцензій, - пояснив юридичну позицію голова Нацради.

За словами пана Артеменка, Нацрада не виставляла "1+1" рахунку на сплату ліцензійного збору, оскільки запитала оновлені дані для ліцензії.

Вони самі оплатили ліцензійний збір 23 грудня без виставлення рахунку, навіть переплатили удвічі. Ми їм будемо повертати половину суми, - повідомив голова Нацради.

Оскільки ліцензійний збір сплачено 23 грудня, Нацрада вважає, що має час на видачу бланку продовженої ліцензії до 23 січня.

Чому вони так поспішають – я не знаю. Можливо, це якось пов’язано з "Приватбанком", - припустив Артеменко.

Голова Нацради наголосив, що "1+1" може продовжувати мовлення навіть за відсутності бланку ліцензії, адже вже прийнято рішення Нацради про продовження строку дії ліцензії.

Водночас ведуча каналу 1+1 Марічка Падалко на своїй сторінці facebook  повідомила про посилену охорону на каналі.

На каналі сьогодні зранку, як і в той самий час три роки тому - посилена охорона. Тоді ми хотіли вберегтися від можливого штурму під час подій на Майдані, сьогодні - від можливого "віджиму", - написала вона.

 

Читайте також: Перше засідання суду у справі про квартиру Лещенка не відбулося
Читайте також: Володимир Кличко у дитинстві писав новорічні бажання на папері та з'їдав їх
Читайте також: У Львові чоловік потрапив до реанімації після новорічного корпоративу