Київ
29 грудня 2016
У Києві іноземець замовив вбивство столичного бізнесмена-конкурента
Він визначив ціну життю у розмірі 5 тис. доларів.
news-image

Працівники Національної поліції України затримали іноземця, який, використовуючи зв’язки у злочинному середовищі, замовив вбивство свого конкурента по бізнесу, передає «Є!» із посиланням на столичну поліцію.

За виконання вбивства замовник запропонував грошову винагороду у розмірі 5 тисяч доларів США.

Бізнесмен передав кілеру аванс у розмірі 300 доларів США – для підготовки до вчинення злочину. Крім того, замовник надав виконавцю інформацію про розпорядок дня та фото жертви. Також чоловік самостійно визначив спосіб вбивства – інсценування розбійного нападу або квартирної крадіжки, під час якої жертва повинна отримати смертельну травму голови.

Він вказав і те, що вбивство повинно було статися у визначений замовником строк, оскільки потенційна жертва планувала виїхати з міста, - розповіли у відомстві.

Поліція спочатку інсценувала вбивство столичного бізнесмена, а потім затримала зловмисника під час передачі «вбивці» решти суми – 4700 доларів.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом підготовки до скоєння умисного вбивства на замовлення (ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України). Вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу.  

Читайте також: Голенко та компанія: генпрокуратура оголосила про підозру екс-очільникам Луганщини
Читайте також: Нардеп забрав із села дитячий майданчик після програних місцевих виборів
Читайте також: СБУ повідомила Без’язикову про підозру у державній зраді (відео)