Відомо, які будуть ціни на квитки в Укрзалізниці на 2017 рік
Ціни на перевезення пасажирів можуть бути збережені тільки для плацкартних потягів, як найбільш соціального сегменту.
news-image

Збитки від пасажирських перевезень становлять 10% від обігу "Укрзалізниці", тому уникнути підвищення тарифів в 2017 році швидше за все не вдасться. Ціни на перевезення пасажирів можуть бути збережені тільки для плацкартних потягів, як найбільш соціального сегменту.

Про це заявив голова Наглядової ради Укрзалізниці Євгеній Кравцов, передає «Є!», посилаючись на DATA.UA.

"Ми розглядаємо одним з можливих варіантів не піднімати тарифи на перевезення у плацкарті, оскільки вони є найбільш соціальними. За іншими напрямами розглянути можливість підняття тарифів наступного року, тому що ціни на квитки навіть не індексувалися з 2014 року", - заявив Кравцов.

За його словами, рівень збитків пасажирського господарства становив близько 8 млрд грн.. 4 мільярди - це пасажирські перевезення далекого сполучення і стільки ж - приміське сполучення. 

"Ці цифри викликають подив. Якщо говорити про те, що в цілому річний обіг УЗ становить близько 80 мільярдів, то 10% від цієї суми - збитки від пасажирських перевезень", - відзначив він.

Нагадаємо, наприкінці грудня поточного року Тарифний комітет Міністерства інфраструктури України погодив пропозицію "Укрзалізниці" про підвищення тарифів на вантажні перевезення на 25%.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян неодноразово спростував підвищення тарифів на "Укрзалізниці", підкреслюючи, що спочатку мають бути вирішені внутрішні проблеми підприємства, і передусім, позбутися корупційних схем.