Резонанс
30 грудня 2016
«Запрошуємо на ялинку у Кремль» - Путін не захотів висилати американських дипломатів
Президент РФ зауважив, що Росія буде вибудовувати стосунки зі США, виходячи з політики нового президента Дональда Трампа.
news-image

Президент Росії Володимир Путін відмовився висилати американських дипломатів у відповідь на такий крок США.

Про це йдеться у заяві Володимира Путіна, оприлюдненої на сайті Кремля, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Ми нікого висилати не будемо, не будемо забороняти їхнім сім'ям користуватися звичними місцями відпочинку у новорічні свята, - йдеться у заяві.

Окрім того, Володимир Путін запросив усіх американських дипломатів на новорічну та різдвяну ялинку у Кремль.

Він додав, що Росія буде вибудовувати стосунки зі США, виходячи з політики нового президента Дональда Трампа.

У п'ятницю міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав вислати з країни 35 американських дипломатів у відповідь на такий крок США.

Пан Лавров заявив, що звернувся з таким запитом до президента РФ Володимира Путіна.

Він запропонував вислати 31 співробітника посольства США у Москві та чотирьох працівників генконсульства у Санкт-Петербурзі.

Сергій Лавров також хотів заборонити американським дипломатам користуватися дачею у Срібному бору та складом на вулиці Дорожній.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що, на думку Кремля, адміністрація президента Барака Обами своїми діями прагне підірвати позиції обраного президента Дональда Трампа на міжнародній арені.

Нагадаємо, у четвер президент США Барак Обама повідомив, що Сполучені Штати висилають 35 російських дипломатів з посольства у Вашингтоні і консульства в Сан-Франциско.

Також Штати оголосили про запровадження нових санкцій проти Росії через втручання Росії у вибори в США.

Обраний президент США Дональд Трамп пообіцяв обговорити з розвідкою озвучені на адресу Росії звинувачення і можливість нових санкцій.

В інтересах нашої країни та її великого народу я зустрінуся з лідерами розвідувального агентства наступного тижня, щоб отримати свіжу інформацію про цю ситуацію, - йдеться у заяві пана Трампа.

Він додав, що США потрібно рухатися далі й "зайнятися більш важливими справами".

Президент США Барак Обама заявив, що видворення російських дипломатів - не єдина відповідь на дії Росії під час виборів у Сполучених Штатах.

Ці дії - не вся наша відповідь на російську агресивну активність. Ми будемо вдаватися до різних заходів - там і тоді, коли це вирішимо - і про деякі з них повідомлятися не буде, - йдеться у заяві Барака Обами, опублікованій на сайті Білого дому.

Він додав, що Штати разом з союзниками мають діяти спільно, щоб "протистояти зусиллям Росії, направленим на підрив усталених міжнародних норм поведінки, а також втручання у демократичне врядування".

Барак Обама пообіцяв незабаром оприлюднити в Конгресі доповідь про те, як Росія, ймовірно, втручалася у виборчий процес у США, й при цьому не лише на останніх президентських виборах.

Білий дім звинувачує Кремль у тому, що він намагався вплинути на перебіг виборчої кампанії у Сполучених Штатах, зокрема й через дії хакерів.

Американський президент відзначив, що крадіжки та оприлюднення інформації "могли бути спрямовані лише на найвищому урядовому рівні Росії".

У Вашингтоні також заявили про тиск на американських дипломатів, які працюють у Росії.

Окрім того, що США висилають 35 російських дипломатів з посольства у Вашингтоні і консульства в Сан-Франциско, Вашингтон вирішив закрити дві дипломатичні місії РФ у Меріленді і Нью-Йорку. Які, на думку американської влади, використовувалися в розвідувальних цілях.

Читайте також: Обама: Під нові санкції проти РФ потрапили ГРУ і ФСБ
Читайте також: У РФ вважають, що Обама принизив американський народ висилкою російських дипломатів
Читайте також: Видвореним російським дипломатам не вистачає квитків у літаках