Україна
30 грудня 2016
Ще один російський актор став «небажаним гостем» в Україні
СБУ заборонила Цапнику в’їзд в Україну на п’ять років.
news-image

Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну громадянину Російської Федерації відомому актору Яну Цапнику. Раніше з’явилася інформація, що артист візьме участь у новорічній програмі на телеканалі «Інтер», передає «Є!», посилаючись на «Пресу України».

Про те, що Цапник став персоною нон-грата в Україні розповів голова Національної ради з телерадіомовлення Юрій Артеменко. Саме Артеменко звернувся до СБУ з проханням перевірити інформацію про загрозу національної та інформаційної безпеки у зв’язку з приїздом артиста. Причиною хвилювання Артеменка стало те, що Цапник раніше зіграв роль ополченця у фільмі «Військовий кореспондент», показаному в РФ.

«Я звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити інформацію щодо загрози національній та інформаційній безпеці України. От буквально півгодини назад і отримав відповідь від Служби безпеки. Якщо Ян Цапнік дійсно бере участь у новорічному «вогнику» на «Інтері», сподіваюсь, що телеканал зверне увагу на інформацію від СБУ та своєчасно приведе свій ефір у відповідність», — написав Артеменко.

Відзначається, що СБУ заборонила Цапнику в’їзд в Україну на п’ять років.