Політика
2 січня 2017
У Конгресі США заявили, що завадять Трампу скасувати антиросійські санкції
Член Палати представників Конгресу Адам Шифф виступив також за введення додаткових санкцій відносно РФ через кібератаки.
news-image

Член Палати представників Конгресу США Адам Шифф (демократ від штату Каліфорнія) вважає, що санкцій, введених американською адміністрацією щодо РФ через кібератаки, в яких Вашингтон звинувачує Москву, недостатньо, і виступає за введення додаткових обмежувальних заходів. Про це він заявив у неділю в інтерв'ю телекомпанії ABC, передає «Є!»

Ми вважаємо, що необхідно зробити більше. Чесно кажучи, ми (в Конгресі) не думаємо, що вже вжитих заходів достатньо для стримування (Росії), і надалі ви побачите серйозну підтримку з боку обох партій, спрямовану на посилення санкцій, - вказав Шифф, який є членом комітету з розвідки в нижній палаті Конгресу.

Шифф також зазначив, що якщо обраний президент США Дональд Трамп вирішить скасувати санкції, що введені чинною адміністрацією Барака Обами стосовно Москви, то він зіткнеться з "рішучою реакцією" з боку Конгресу.

За словами Шиффа, в такому випадку багато демократів і республіканців, включаючи найвідоміших прихильників введення антиросійських обмежувальних заходів - сенаторів Ліндсі Грема і Джона Маккейна, - докладуть значних зусиль, щоб спробувати прийняти в Конгресі "серйозний пакет санкцій" проти РФ.

Читайте також: У Польщі - заворушення через вбивство, скоєне мігрантами (відео)
Читайте також: У Канаді заарештували п'яного пілота, який втратив свідомість перед вильотом
Читайте також: До Москви прибув літак з витуреними російськими дипломатами