Україна
2 січня 2017
Тука: Наступного року Україна поверне Донбас
Він констатував, що наразі Росія готова віддати Донбас тільки на своїх умовах.
news-image

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, екс-голова Луганської ОВЦА Георгій Тука вважає, що наступного року Україна поверне Донбас, передає «Є!» із посиланням на УП.

Мої очікування оптимістичні. Наступного року Україна поверне Донбас, - написав він у колонці для "Нового времени".

Тука констатував, що на сьогоднішній день Росія готова віддати Донбас тільки на своїх умовах.

Однак, упевнений, Україні вдасться перейняти ініціативу і реалізувати свій сценарій повернення окупованих територій. Дуже сподіваюся, що це відбудеться вже наступного року, максимум - до середини 2018 року, - вважає заступник міністра.

При цьому він підкреслив, що Україні критично важливо зберегти підтримку Європи та США.

За словами Туки, є маса фактів, що підтверджують готовність Кремля "здати" Донбас. Він вважає, що РФ не бачить ці території в своєму складі.

Заступник міністра пропонує порівняти діяльність російських окупантів у Криму і на Донбасі.

На Донбасі відбувається повальне мародерство, вирізання і знищення підприємств. Вони фактично прирікають регіон на економічне вимирання. У Криму такого не спостерігається. Російська влада, навпаки, змушує великі приватні компанії інвестувати в кримські бізнес-проекти та інфраструктурні об'єкти. І в цьому принципова різниця, - вважає він.
Я оптиміст. Дуже сподіваюся і хочу вірити в те, що у нас, нарешті, настане мир; що ми повернемо і Донбас, і Крим. При цьому, на мій погляд, потрібно сконцентруватися на таких аспектах: боротьба з внутрішнім популізмом, ефективна боротьба з корупцією, військове вирішення конфлікту. Причому саме в такій послідовності, - написав Тука.
Читайте також: Оприлюднено рейтинг українських міст, де комфортно жити
Читайте також: Жителі села, що не хотіли перейменовувати вулицю на честь Леннона, прислали Москалю листівку з The Beatles (фото)
Читайте також: Зеленський, Джамала і паралімпійці виконали гімн України (відео)