Події
3 січня 2017
Суд над Улюкаєвим буде проходити в закритому режимі - ЗМІ
Улюкаєва таємно прослуховували, пишуть російські ЗМІ.
news-image

Слухання в судових засіданнях по справі колишнього міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва будуть проходити в закритому режимі. Про це повідомляє "Росбалт" з посиланням на джерело в правоохоронних органах, передає «Є!»

У справі дуже багато матеріалів оперативної роботи, прослуховувань, всі вони носять секретний характер, тому вже зараз можна сказати, що слухання в суді будуть проходити в закритому режимі, - зазначає видання.

Джерело "Росбалта" вважає, що вина Улюкаєва доведена, в тому числі - показаннями свідків і записами телефонних переговорів.

Однією з головних доказів, за даними співрозмовника агентства, є запис бесіди міністра з главою одного з російських державних банків, ім'я якого засекречено.

Під час розмови Улюкаєв нібито скаржився, що він сам і його підлеглі не отримують грошової подяки за роботу зі створення матеріально-технічного обґрунтування для угоди з купівлі "Башнефть" компанією "Роснефть".

14 листопада 2016 року Улюкаєв прибув в приміщення нафтової компанії. Там йому передали дві валізки, які поклали в багажник службового автомобіля міністра. Після цього до машини підійшли співробітники ФСБ і затримали Улюкаєва, писав "Росбалт".

У Следкоме РФ заявили, що чиновник отримав $ 2 млн за надання позитивної оцінки, що дозволила "Роснефти" купити державний пакет акцій "Башнефть". Улюкаєв відмовився визнати провину.
15 листопада Басманний суд Москви відправив Улюкаєва під домашній арешт.

Улюкаєв був міністром економічного розвитку Росії з 2013 року. 15 листопада 2016 року президент РФ Володимир Путін його звільнив у зв'язку з втратою довіри.