Події
3 січня 2017
Військових, яких 31 грудня нагороджував Порошенко, залишили зустрічати Новий рік в холодному ангарі - соцмережі
Церемонія на аеродромі закінчилася за кілька годин до Нового року.
news-image

Церемонія вручення державних нагород у Маріуполі Донецької області, на яку 31 грудня прилетів президент України Петро Порошенко, перетворилася в показуху, представлених до нагород тримали на холоді, після чого залишили зустрічати Новий рік прямо на маріупольському аеродромі.

Про це написала в Facebook одна з нагороджених, командир мінометної обслуги Валерія Бурлакова, передає «Є!».

Президент нас нагородив. Про те, яких пекельних двох діб на морозі, з кавою" тільки для командування ", це коштувало, напишу пізніше. Коли вручав медаль - ризикнула попросити його про вертольоті, щоб ми встигли до Нового року повернутися на позиції, до своїм. вертушка пообіцяли. Але в той час, коли більш важливі люди полетіли з Маріка спокійно, саме для нас метеоумови раптом виявилися не такими, як треба, - розповіла вона.

Волонтер Ольга Батагова зі слів учасників церемонії повідомила, що військові просиділи в аеропорту до 11 ранку 1 січня.

Було близько 100 бійців масовки і 15 героїв, які відзначилися на Світлодарськ дузі. Представлені до нагород везли з передової. Втомлених і замерзлих. Везли у відкритому кузові Потім натаскували стройову в аеропорту Маріуполя. Нарешті - нагородження. Близько семи вечора 31 грудня закінчилися урочистості та ... про них забули. Вони сиділи в порожньому аеропорту. Голодні і моторошно втомлені. Потім, як худобу, загнали в холодний ангар. Там і зустріли Новий рік, - написала волонтер.