Політика
3 січня 2017
У Мюнхені в лютому чекають на Порошенка, Орбана і Гейтса
Мюнхенська конференція з безпеки відбудеться 17-19 лютого.
news-image

Гостями Мюнхенської конференції з безпеки у 2017 році знову стануть високопоставлені політики і відомі громадські діячі та бізнесмени.

Імена деяких з них 2 січня назвала газета "Muenchner Merkur", передає «Є!».

З кризових регіонів будуть (присутні) іракський прем'єр Хайдер Аль-Абаді, афганський президент Ашраф Гані, а також український глава держави Петро Порошенко, - інформує видання.

Підтвердили свою участь, за даними газети, президент Угорщини Віктор Орбан, новий прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні, міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон. Росію представлятиме Сергій Лавров: президент Володимир Путін, як минулого року, відхилив запрошення.

Можливо до Мюнхена прибуде і засновник американської компанії Microsoft Білл Гейтс. Хто буде представляти нову адміністрацію США поки не відомо. У Мюнхені сподіваються, що це може бути майбутній держсекретар Рекс Тілерсон або навіть майбутній віце-президент Майк Пенс. Очевидно приїде і Джон МакКейн.

Від Німеччини буде новий глава МЗС - швидше за все Мартін Шульц, - замість Франка-Вальтера Штайнмайера, який з великою ймовірностю до цього часу може бути обраний президентом ФРН.

Впродовж десятиліть ми не бачили в міжнародній політиці так багато військових конфронтацій, гуманітарних катастроф і порушень прав людини, які протікають одночасно, - наголосив господар зустрічі, Вольфганг Ішингер.

Він вважає особливо важливою конференцію, яка обговорює основні проблеми безпеки.