Суспільство
3 січня 2017
Луганська ОДА просить Антитерористичний центр про відкриття додаткового пункту пропуску
Створення додаткового контрольного пункту пропуску розвантажило б перехід у Станиці Луганській.
news-image

Керівництво Луганської облдержадміністрації звернулося до Антитерористичного центру при Службі безпеки України з пропозицією відкрити додатковий пункт перетину лінії розмежування сторін "Алчевськ - Новотошківське - Лисичанськ" і створити контрольний пункт в'їзду виїзду (КПВВ) "Новотошківське". Про це йдеться в повідомленні на сторінці Луганської ОДА в Facebook, передає «Є!».

Запропоновано винести дане питання на розгляд центральних органів виконавчої влади, а також під час чергового раунду переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську, - йдеться в повідомленні.

На думку обласної влади, розташування населеного пункту Новотошківське безпосередньо на автомобільній трасі значно полегшує питання прибуття до пункту пропуску жителів населених пунктів, розташованих на непідконтрольною української влади території Луганської області.

Аналіз стану комунікацій і об'єктів інфраструктури свідчить про те, що є можливість організувати КПВВ в повній відповідності з вимогами діючих нормативно-правових актів. Крім цього, поблизу планованого місця створення контрольного пункту розташоване бомбосховище на 300 осіб, що дозволяє, в разі початку обстрілу з боку терористичних угруповань, протягом стислих термінів провести евакуацію громадян, - йдеться в повідомленні.

Створення додаткового контрольного пункту пропуску на лінії розмежування розвантажило б пішохідний перехід у Станиці Луганській, "значно б знизило рівень соціальної напруженості і усунуло грунт для розпалювання антиукраїнської пропаганди", вважають в ОДА.

В даний час в Луганській області діє тільки один пропускний пункт поблизу Станиці Луганській.