Світ
4 січня 2017
У Нідерландах планують ексгумувати останки першого голови ОУН Коновальця
Незабаром могилою видатного діяча не буде кому опікуватися.
news-image

У Нідерландах може повторитися ситуація з примусовим перепохованням видатних українських діячів, як напередодні сталося з могилою письменника Олександра Олеся.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Організації українських націоналістів Богдан Червак, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

"Ситуація із могилою Олександра Олеся може повторитися. В аналогічному становищі перебуває могила визначного державного і політичного діяча, першого Голови ОУН Євгена Коновальця у Роттердамі", - наголосив він.

За словами Червака, оренду на місцевому цвинтарі сплачує "Стрілецька громада" з Канади, членами якої є люди у поважному віці.

"Тому з об'єктивних причин може припинитися оплата. А відтак прах Євгена Коновальця опиниться за межами цвинтаря і в неукраїнських руках", - додав він, закликавши не допустити цього.

Очільник ОУН зазначив, що щиро радіє тому, що українська влада заопікувалася прахом Олександра Олеся.

"Так само треба заопікуватися могилою Коновальця, особливо напередодні 100-річчя УНР, одним із будівничих якої був Коновалець", - сказав він, пообіцявши, що організація надасть усю можливу допомогу, щоб прах Коновальця повернувся до України.