Події
5 січня 2017
ОБСЄ розширить зону контролю на весь Донбас
Основне завдання - домогтися повного припинення вогню.
news-image

У середу 4 січня голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив, що вже найближчим часом місія почне розширювати зону контролю на всю територію Донбасу, передає «Є!», посилаючись на forbes.net.ua.

За словами Курца, основне завдання - домогтися повного припинення вогню. Як результат, це дозволить взятися за відновлення зруйнованої інфраструктури і нормалізацію побуту жителів регіону. В рамках свого виступу Курц пообіцяв, що місія буде працювати максимально ефективно.

Також під час виступу голова ОБСЄ зазначив, що прийняття частини рішень - досить складний і довгий процес. «Що стосується місії, я прошу вас реалістично підходити до цього питання, в ОБСЄ 57 країн-членів і рішення приймаються консенсусом», - відповів Курц на питання одного з українських журналістів.

Курц заявив, що діяльність місії ОБСЄ ведеться на підставі Мінських угод. «Мінські домовленості сьогодні єдина база, документ, на підставі якого ми повинні діяти», - сказав голова ОБСЄ.