Політика
5 січня 2017
Втручання Росії у вибори в США безпрецедентне: повідомляє глава Національної розвідки
Директор Нацрозвідки США наголосив, що антиамериканська кампанія Росії не обмежилася зламуванням серверів Демократичної партії.
news-image

Керівники розвідувальних служб США під час слухань у Конгресі в четвер, 5 січня, заявили, що кібератаки з Росії становлять "значну загрозу" Сполученим Штатам.

"Останніми роками спостерігалася більш агресивна позиція Кремля у кіберпросторі", - ідеться у спільній заяві трьох посадовців: директора Національної розвідки Джеймса Клеппера, голови Агентства національної безпеки країни Майкла Роджерса та заступника міністра оборони з питань розвідки Марселя Леттре.

Інформує «Є!», з посиланням на dw.com.

Під час виступу Джеймс Клеппер підтвердив позицію президента Барака Обами, що втручання хакерів у роботу Демократичної партії в 2016 році могло відбутися лише з дозволу "найвищих посадових осіб Росії".

Керівники спецслужб не мають сумніву в тому, що Росія втручалася у вибори американського президента у 2016 році. 

"Я не думаю, що ми зустрічали більш агресивну чи пряму кампанію з втручання у наш виборчий процес, ніж ми спостерігали в даному випадку", - заявив Клеппер в ході слухань у Конгресі.

Окрім того, директор Нацрозвідки США наголосив, що антиамериканська кампанія Росії не обмежилася зламуванням серверів Демократичної партії. За його словами, Росія втручалася у вибори також за допомогою "дезінформації", розповсюджуваної телекомпанію Russia Today. Клеппер зазначив, що тотальність цього втручання викликає "страшенне занепокоєння" у нього як представника розвідки та громадянина США.

Читайте також: До Москви прибув літак з витуреними російськими дипломатами