Світ
8 січня 2017
Протести у Мексиці призвели до смерті людей
Координаційна підприємницька рада Мексики попросила владу ввести федеральні сили в міста, де відзначено зростання насильства і грабежів в ході заворушень.
news-image

Не менше шести чоловік загинули і понад 1500 затримані в результаті протестів проти підвищення цін на бензин в Мексиці, інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

Протести тривають вже кілька днів. Вони охопили Мексику з початку січня. Люди незадоволені зростанням вартості бензину і дизельного палива. З 1 січня уряд збільшив їх на 20% і 16,5% відповідно. Подорожчання палива відбулося на тлі знецінення національної валюти по відношенню до долара.

Президент країни закликав громадян до спокою, заявивши, що підвищення цін на паливо необхідно через зростання цін на нафту.

У мексиканському штаті Чіуауа близько тисячі чоловік, зайняті вантажоперевезеннями, блокували рух по декількох трасах і залізницях. У штаті Мехіко протестуючі перекрили три смуги траси, яка з'єднує столицю з містом Толука. А в штаті Морелос члени федерації вантажоперевізників організували маніфестацію біля терміналу з пальним державної нафтогазової компанії Pemex.

У 12 штатах країни зафіксовані пограбування магазинів. Координаційна підприємницька рада Мексики попросила владу ввести федеральні сили в міста, де відзначено зростання насильства і грабежів в ході заворушень.

Читайте також: Поліцейський Києва жорстоко побив автомобіліста за непред'явлення документів (відео)