Суспільство
8 січня 2017
Священник із Вінниці організував пісенний флешмоб
На даний момент відеоархів флешмобу налічує близько 60-ти варіантів виконання "Щедрик".
news-image

У мережі Інтернет проходить флешмоб з нагоди 100-річного ювілею першого публічного виконання всесвітньо відомої обробки М.Д.Леонтовича народної пісні "Щедрик". Ініціатором музичної акції став клірик Вознесенського храму міста Вінниці Назарій Давидовський, інформує «Є! , з посиланням на telegraf.com.ua.

"Суть ідеї - створити своєрідну відеогалерею виконання" Щедрик "різними людьми як в Україні, так і за її межами. До участі в акції ми запросили світські і духовні хорові колективи, професійних співаків і любителів, в загальному - всіх бажаючих", - розповів ієрей Назарій Давидовський.

Як зазначив Назарій Давидовський, за місяць флешмоб охопив всю територію України, починаючи зі Львова та Івано-Франківська та закінчуючи Дніпром і Харковом, а також перетнув кордони держави і дістався Польщі, Іспанії, Фінляндії, Канади і Росії. На даний момент відеоархів флешмобу налічує близько 60-ти варіантів виконання "Щедрик".

Так, для участі в флешмобі необхідно: записати на відео власне виконання "Щедрик" (хорове або індивідуальне) розмістити запис з хештегом # Щедрік100challenge на каналі YouTube і в соціальних мережах; кинути виклик, як мінімум, трьом колективам або виконавцям.

Відзначимо, що після закінчення флешмобу організатори акції планують зібрати всі відеозаписи з виконанням "Щедрик" і передати їх в колекцію музею Н.Д. Леонтовича, нещодавно відкритого в селі Марківка Теплицького району Вінницької області.

Читайте також: Порошенко з родиною привітав українців з Різдвом: з’явилося відео