Політика
9 січня 2017
Рабінович: «Про корупцію у Нацбанку я розповім в Європарламенті».
На наших очах знищена не тільки банківська, так і вся фінансова система в державі.
news-image

«Набагато важливіше безвізового режиму для нас не злодійська влада... Якщо правоохоронні органи не візьмуть заходів до керівництва Нацбанку за зруйновану фінансову і банківську системи держави, за нахабні, злочинні заяви, які прозвучали на «плівках Рожкової», я обіцяю, що всі вони будуть предметом моєї доповіді в Європарламенті в найближчі місяці»

Про це в прямому ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!».

«Як можна повернути довіру банківській системі держави! Як можна це зробити, якщо вся правоохоронна система — НАБУ, Генпрокуратура та інші не зробили і кроку за знаменитими «плівками Рожкової», де вся країна чула, як обманюють державу, як крутять схеми!.. Шановні Луценко, Холодницький, Ситник, хіба ви не чули «плівок Рожкової», хіба ви не знаєте про схеми, коли російські банки платять за лобізм під час війни, — і всі ми чуємо в ефірі це знамените «вау!» за перекладені 50 мільйонів? Хіба не обвалити гривню, не виведені мільярди з країни? Чому ви не збуджуєте кримінальних справ: що — своїх чіпати не можна?» — заявив у прямому ефірі народний депутат.
«Недоліки в своїй роботі, неподобства у веденні банківської системи намагаються знівелювати: ввести обмеження на готівкові 50 тис. гривень або скасувати 2 відсотки пенсійного збору з обміну валюти... Нацбанк стурбований тим, що треба повертати гроші від населення в банківську систему... А люди не вірять їй: після Е-декларацій в два рази більше не вірять, після афери з Приватбанком – в три рази... Нам не дають розпоряджатися своїми грошима, крім того, не забувайте, банки будуть брати комісії з будь-якого платежу... І це продовження політики зневажливого ставлення держави до своїх громадян!.. Треба було зняти комісію по платежах, скажімо, для сімейних покупок, — і тоді б, можливо, це зрівняло б ситуацію у відносинах гаржданин-держава... Але все це дрібниці в порівнянні з мільярдними розкраданнями, які так і не розслідувані, людям не повернуті гроші!», — заявив парламентарій.
«Адже У нас як: якщо тільки яку-небудь гидоту для людей хочуть зробити, відразу посилаються на досвід Європи... Я от вже точно знаю: якщо говорять про європейський досвід, значить, точно обікрали!.. Але ви спробуйте в Європі у когось забрати право щось робити!.. На наших очах знищена банківська, так і вся фінансова система в державі, — і я сильно сумніваюся, що подібним чином їй повернуть довіру... та й кому вірити: Гонтаревій і Рожковій? Так тоді краще вже самим собі не вірити!», — переконаний лідер партії «За життя».
«Ми ж не в банді живемо, а в державі... І ми не дозволимо, щоб все зійшло з рук, щоб нас обманювали – просто тому, що своїх не можна чіпати!.. Ми стояли біля Нацбанку, нам багато чого пообіцяли, так, повернули гроші вкладникам «Михайлівського», але щодо всього іншого обдурили!.. Доведіть справи за банківськими розкраданням до кінця, посадіть злодіїв, — і тоді ми будемо вам вірити! А вірити пройдисвітам і шахраям, керівним банківською системою в країні, ми не будемо!» — резюмував Вадим Рабинович.