Світ
9 січня 2017
Forbes: Російські мільярдери, в тому числі пов'язані з Путіним, розбагатіли на $ 29 млрд після перемоги Трампа
Американські мільярдери збільшили свої статки на 2,8% після перемоги Трампа.
news-image

Російські мільярдери розбагатіли приблизно на $ 29 млрд після обрання республіканця Дональда Трампа президентом США, пише американське видання Forbes, передає «Є!».

Відзначається, що найбагатші росіяни, в тому числі cвязана з главою РФ Володимиром Путіним, збільшили свої статки в середньому на 7,1%, в той час як мільярдери США - тільки на 2,8%. Видання пов'язує таку динаміку зі зміцненням рубля і зростанням вартості російських акцій.

За даними Forbes, російський бізнесмен, голова правління газової компанії "Новатек" Леонід Міхельсон збільшив свої статки найбільше - вартість його активів зросла на $ 1,9 млрд і склала $ 18,2 млрд.

Видання пише, що після виборів в США заробив також бізнесмен Геннадій Тимченко, який володіє 23% акцій цієї компанії. Відзначається, що його частка збільшилася в ціні до $ 1,8 млрд, тому що вартість акцій "Новатека" виросла на 16%.

Після американських виборів стан голови ради директорів ПАТ "Северсталь" Олексія Мордашова збільшилася на $ 1,6 млрд, а глави Новолипецького металургійного комбінату Володимира Лісіна - на $ 1,4 млрд.