Події
10 січня 2017
Кадиров прокляв Сталіна в своєму Instagram
Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров виступив перед урочистим зібранням, присвяченим Дню відновлення державності чеченського народу.
news-image
Глава Чечні назвав сталінську депортацію в Казахстан і Середню Азію однією з найтрагічніших сторінок в історії чеченського народу, передає «Є!», посилаючись на life.ru.
 
Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров виступив перед урочистим зібранням, присвяченим Дню відновлення державності чеченського народу. Рівно 60 років тому місцеві мешканці після сталінської депортації змогли повернутися в свої будинки. 

Згадуючи події 1944 року, коли було прийнято постанову ДКО СРСР № 5073 про ліквідацію Чечено-Інгушської АРСР і депортації населення у Середню Азію і Казахстан, Кадиров назвав цей період однією з найтрагічніших сторінок в історії чеченського народу. 

Про пам'ятну дату Рамзан Кадиров написав і в своєму "инстаграмі". За його словами, в ті роки предки чеченців "зіткнулися з нелюдськими випробуваннями, але проявили чудеса стійкості і мужності".
Після жахів депортації вони знайшли в собі сили жити і творити на рідній землі. Йосип Сталін підвів чеченський та інші народи до краю прірви. Будь він вічно проклятий! Новий керівник держави Микита Хрущов домігся відновлення справедливості і повернення чеченців на Батьківщину! Ми за це щиро вдячні йому, — написав Кадиров.