Світ
10 січня 2017
Хто б міг подумати: Мексика відмовилась платити за стіну «від себе»
Мексика відмовилася оплачувати будівництво «стіни Трампа».
news-image

Трамп ще на початку своєї передвиборної кампанії пообіцяв змусити Мексику оплатити стіну для захисту США від нелегальних мігрантів. 

Мексика ні за яких обставин не має наміру оплачувати будівництво стіни, яку хоче побудувати обраний президент США Дональд Трамп, заявив новий міністр закордонних справ Мексики Луїс Видегарай, повідомляє Reuters, інформує «Є!».

Виступаючи на мексиканському телебаченні, Видегарай підтвердив позицію уряду, яка полягає в тому, що воно не буде платити за стіну, яка стала яблуком розбрату між Трампом і Мексикою з тих пір, як бізнесмен розпочав свою президентську кампанію в червні 2015 року.

В ході своєї передвиборної кампанії Дональд Трамп зобов'язався побудувати південному кордоні Сполучених Штатів стіну, щоб стримувати нелегальних іммігрантів. Однак на початку січня 2016 року CNN повідомило, що перехідна команда Трампа хоче отримати гроші на стіну через Конгрес, а не від Мексики. На це Трамп заявив, що все одно змусить Мексику заплатити, але пізніше.

Читайте також: Forbes: Російські мільярдери, в тому числі пов'язані з Путіним, розбагатіли на $ 29 млрд після перемоги Трампа