Світ
11 січня 2017
У США побудують музей, де зберігатиметься оригінальна маска Дарта Вейдера
Джордж Лукас побудує в Лос-Анджелесі музей для колекції "Зоряних воєн".
news-image

Американський кінорежисер Джордж Лукас створить в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія) Музей наративного мистецтва, де, крім іншого, розмістить колекцію експонатів зі зйомок легендарної саги "Зоряні війни". Про це повідомив мер міста Ерік Гарсетті на своїй сторінці в мережі мікроблогів Twitter, передає «Є!»

Ми дуже раді отримати цей дивовижний музей, який створить тисячі нових робочих місць, - написав мер Лос-Анджелеса, висловивши впевненість, що новий майданчик щорічно відвідуватимуть сотні тисяч людей з усього світу.


За інформацією газети Los Angeles Times, вартість проекту оцінюється в $ 1,5 млрд - третину статків всесвітньо відомого режисера. Журнал Forbes за підсумками 2016 року назвав Лукаса найбагатшим з усіх знаменитостей США. Його статки оцінюються в $ 4,6 млрд.

У Музеї наративного мистецтва Лукас розмістить особисту колекцію реліквій зі зйомок "Зоряних воєн", в тому числі оригінальну маску Дарта Вейдера, а також роботи відомого американського художника Нормана Роквелла.

Спочатку Лукас хотів реалізувати проект в Чикаго, потім в Сан-Франциско, проте в результаті вибору припав саме на Лос-Анджелес.

Будівля музею буде побудована в південній частині міста, в районі Експо-парку, де вже розташовуються багато виставкових майданчиків.

Читайте також: В Донецьку бойовики схопили бійця Нацгвардії
Читайте також: Курс валют на 11 січня