Київ
11 січня 2017
«Укрпошта» призупинила прийом комунальних платежів у Києві
На підприємстві зазначили, що причина призупинення - нерентабельність послуг.
news-image

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» тимчасово припинило прийом комунальних платежів на рахунки київського комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ) у зв'язку з нерентабельністю послуг, повідомила прес-служба «Укрпошти», передає «Є!»

«Укрпошта» тимчасово призупиняє прийом комунальних платежів на рахунки київського комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр". Цей крок обумовлений нерентабельністю співпраці УДППЗ «Укрпошта» з ГІОЦ, про що свідчить аналіз економічної ефективності надання послуг, зокрема послуги з прийому платежів за договором з ГІОЦ, проведений «Укрпоштою» у другій половині 2016 року, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у грудні Укрпошта звернулася до ГІОЦ із пропозицією підняти тариф на послуги Укрпошти з приймання платежів. Оскільки КП ГІОЦ відмовило у зміні тарифу, а строк дії відповідного договору між двома підприємствами завершувався 31 грудня 2016 року, Укрпошта ухвалила рішення не подовжувати строк дії договору на невигідних для себе умовах.

Укрпошта приносить вибачення своїм клієнтам, що проживають у м. Київ та сплачують комунальні платежі на рахунок ГІОЦ через Укрпошту, за спричинені незручності та сподівається на якнайшвидше відновлення співпраці із КП ГІОЦ на взаємовигідних умовах. Для позитивного врегулювання даної ситуації Укрпошта здійснила вже низку спроб пошуку взаємовигідного рішення проблеми із ГІОЦ, зокрема, направляла на його розгляд оновлений проект договору про приймання платежів.

Водночас, до моменту відновлення такої співпраці, жителі м. Київ можуть сплачувати рахунки за повідомленнями КП ГІОЦ через відділення комерційних банків та різноманітні сервіси електронних платежів, - зазначається в повідомленні відомства.

Читайте також: У столиці відкрились пункти для утилізації новорічних ялинок (адреси)
Читайте також: НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним
Читайте також: У Києві під час відпочинку із родичами 10-річний хлопчик потонув у басейні