Суспільство
12 січня 2017
Страва, яка найкраще допоможе справитись із грипом: директор НДІ харчування
Це блюдо особливо корисно хворим, які довго лежать (наприклад, після переломів), через що порушується обмін речовин (часто втрачається кальцій).
news-image

Вміщені в супі, роблять позитивний вплив на весь організм.

Курячий бульйон допомагає впорається з грипом і зміцнює кісткову систему, інформує «Є!», з посиланням на hronika.info.

Про це розповів директор НДІ харчування Олег Швець.

"В одному грамі бульйону міститься 9 кілокалорій (для порівняння, в грамі цукру - 4 кілокалорії). Ось чому споживання такого блюда відновлює і поповнює сили і енергію. Крім того, за день людський організм має бути забезпечено 20 - 25 грамами насиченого жиру. Він в маслі, салі та курячому бульйоні. Перші два продукти досить важкі для травлення, тоді як курячий бульйон відноситься до легкотравним, що важливо в стані хвороби ", - сказав він.

У той же час, куряче м'ясо містить жир, але в меншій кількості, ніж м'ясо інших видів. Оскільки жиру в такому блюді не багато, бульйон не дратує жовчовивідні шляхи і не перевантажує підшлункову залозу.

При цьому, в м'ясі домашньої птиці міститься велика кількість желатіноподібніх речовин, це - складова частина мастила для суглобів і хрящів. Тому це блюдо особливо корисно хворим, які довго лежать (наприклад, після переломів), через що порушується обмін речовин (часто втрачається кальцій). Бульйон сприяє відновленню стану кісток.