Події
12 січня 2017
В Україні запровадять послугу зі збереження номера під час зміни мобільного оператора
Послуга може стати доступною через кілька місяців.
news-image

За кілька місяців українці зможуть змінювати мобільного оператора без зміни номера телефону. Про це повідомляють у Державному центрі радіочастот, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Для цього потрібно буде заповнити анкету і вказати паспортні дані.

Скористатися послугою зможуть як контрактні, так і абоненти передплаченого зв'язку всіх українських мобільних операторів.

Вартість сервісу наразі не уточнюється. Ймовірно, її буде встановлювати оператор-одержувач нового абонента.

Однак у наданні послуги можуть і відмовити: в разі, якщо користувач намагається змінювати оператора частіше ніж раз на місяць; має борг перед попереднім оператором; абонент не повідомив особистих даних.

Послугу з перенесення номера під час зміни мобільного оператора (MNP) почала вводити компанія "Ес Ай Центр", яка має договір із Українським державним центром радіочастот щодо впровадження Автоматизованої системи "Централізована база даних перенесених номерів".

Україна є чи не єдиною європейською країною, де для абонентів мобільного зв'язку до цього часу недоступна послуга MNP і рішення суду дозволяє нам усунути цю несправедливість. Ми нарешті почали впроваджувати послуги перенесення номерів під час зміни оператора. Відповідно до затвердженого календарного плану, впровадження послуги MNP буде завершено не пізніше 6 квітня 2017 року, - запевнив генеральний директор "Ес Ай Центр" Сергій Єрьомін.

 

Читайте також: Порошенко - одеському чиновнику: «Я Вам слова не давав, сідайте»
Читайте також: Провайдер «Воля» підвищує плату
Читайте також: Правоохоронці вилучили посилку з боєприпасами, що надійшла в Україну із США