Світ
12 січня 2017
Путін намагається розвалити НАТО - кандидат на пост глави Пентагону
У Сенаті США розпочалися слухання кандидата на посаду очільника Пентагону Джеймса Меттіса, якого висунув на посаду новообраний президент США Дональд Трамп.
news-image

Так, на запитання сенатора Джона МакКейна про те, що Меттіс думає стосовно дій Путіна на Донбасі та в Криму і чи потрібні санкції, чи США повинні сидіти, "склавши руки", кандидат відповів, що найкращим засобом буде звернутися до історії, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

МакКейн, своєю чергою, пригадав поїздку американської делегації до Маріуполя, а також наголосив, що він бачив, як три президенти США намагалися по-різному встановити контакт із Путіним, однак, миру не стало більше. На це Меттіс відповів, що наразі світ переживає найбільші атаки від часів Другої світової війни, і вони не тільки з боку Росії, але і з боку "Ісламської держави" та Китаю.

"Ми повинні усвідомлювати, що Путін намагається розвалити НАТО", — сказав Меттіс.

 Також "Скажений пес" додав, що США повинні бути готові протистояти Росії. Згодом він додав, що США повинні співпрацювати з НАТО.

Так чи інакше, Меттів резюмував, що США повинні впливати на Росію економічними та політичними засобами, а також співпрацювати для того, щоб зупинити Путіна, разом зі своїми союзниками.