Події
13 січня 2017
Новий глава ОБСЄ: Зараз в організації немає необхідної підтримки введення збройної місії на Донбасі
За словами Курца, у нього є відчуття, що всі сторони конфлікту на сході України "не задоволені існуючим статус-кво"
news-image

В даний час серед членів ОБСЄ немає "необхідної підтримки" для введення збройної місії на Донбасі, сказав глава організації Себастьян Курц в інтерв'ю австрійському виданню Kurier, передає «Є!».

Він підкреслив, що для прийняття такого рішення потрібна згода всіх 57 країн-членів.

Глава ОБСЄ додав, що якщо вдасться забезпечити спеціальної моніторингової місії кращий доступ до районів на Донбасі і можливість здійснювати контроль вночі, а також поліпшити її технічне оснащення, то можна буде "досягти прогресу і наблизитися до працюючого режиму припинення вогню".

За словами Курца, у нього є відчуття, що всі сторони конфлікту на сході України "не задоволені існуючим статус-кво". Глава ОБСЄ додав, що це є "гарною відправною точкою".

Він також висловився за "поступове скасування санкцій" проти Росії, якщо буде "покращення на землі". За словами Курца, існуюча система, яка передбачає зняття обмежень тільки в разі повного виконання Мінських домовленостей, "навряд чи дає стимул".

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.