Суспільство
13 січня 2017
У Білорусі правоохоронці стали на захист бойовика «ЛНР», який вбивав українців
Сергій Трофимов заявляв, що для нього "вбити людину - як випити кави".
news-image

Громадянин Білорусі, колишній бойовик "ЛНР" Сергій Трофимов, який розповідав про те, що брав участь у вбивстві українців, під час розмови зі слідчими органами відмовився від своїх слів, сказаних в інтерв'ю журналісту - він заявив, що брехав щодо участі у бойових діях і співпрацю з органами держбезпеки, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Як розповіли джерела в силових структурах Білорусі, Трофимов сам повідомив спецслужбам, що розглядає можливість виїзду в Україну для надання допомоги "ополченцям" і запропонував сприяння в отриманні корисної інформації.

Від цієї пропозиції представники влади відмовилися.

За інформацією силових структур, Трофимов у "ЛНР" був механіком-водієм (ремонтував танки Т-64), а також систематично ніс вартову службу охорони військових об'єктів.

При цьому документальних матеріалів, що підтверджують отримання ним матеріальної винагороди за участь у бойових діях, нібито немає.

Так, правоохоронні органи не знайшли підстав для притягнення Трофимова до кримінальної відповідальності, але в 2016 році з ним була проведена профілактична бесіда з винесенням офіційного попередження у зв'язку з його участю в конфлікті.

Раніше Трофимов розповів, що відчув, коли вперше довелося вбити людину:

Мене трохи не вирвало. Знаєш, як це було? Зайшли ми на зачистку в школу. Я за поворот загортаю - і мій "Калашников" буквально впирається в голову "укропу"... тобто у мене не було варіантів. Я натиснув на курок. Так мені довелося позбутися моєї синьої форми - сильно забруднилася. Потім до цього почав ставитися простіше. Щось звичайне... Ну, як випити кави.

 

Читайте також: У Білому домі назвали мету візиту Байдена до Києва перед інавгурацією Трампа
Читайте також: Курс валют на 13 січня
Читайте також: Маккейн назвав «єдину можливу» стратегію у відносинах з Путіним