Події
13 січня 2017
Знову Липецька фабрика. СБУ просять відкрити справу про держзраду Порошенка
Екс-перший заступник Пшонки просить СБУ відкрити кримінальне провадження.
news-image

Екс-перший заступник генпрокурора Віктора Пшонки Ренат Кузьмін просить СБУ відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради президента Петра Порошенка. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, передає «Є!»

За словами Кузьміна, в той момент, коли Україна веде війну з Росією "громадянин України Петро Порошенко, він же Верховний головнокомандувач і президент країни в змові зі своїм найближчим оточенням і топ-менеджерами компанії "Рошен" систематично здійснює навмисні дії на шкоду Україні".

Саме вони під час збройного конфлікту з Росією організували роботу Липецької фабрики "Рошен", що належить Порошенку і в минулому році перерахували до російського бюджету майже 600 млн. рублів, свідомо знаючи, що з федерального бюджету фінансується російська армія, з якою і воює Україна. При цьому в магазинах Донбасу і Криму вільно реалізується продукція підприємства "Рошен", наповнюючи місцеві бюджети цих територій, - заявив він.

Кузьмін попросив очільника СБУ Василя Грицака зареєструвати кримінальне провадження "за фактом державної зради, вчиненої Петром Порошенко, його найближчим оточенням і топ-менеджерами "Рошен".

Водночас Кузьмін заявив, що відмова виконати його вимоги "буде розцінюватися як умисне приховування від обліку тяжкого злочину шляхом його не реєстрації", за що нестиме відповідальність Грицак.

Як повідомляє УП, в СБУ прокоментували заяву Кузьміна:

Якщо офіційно надійде таке звернення, ми будемо його розглядати у встановленому порядку.

Як відомо, Ренат Кузьмін був першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки і очолював Головне управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ з 2010 по 2015 роки.

Читайте також: Поліція завершила розслідування перестрілки у Княжичах
Читайте також: Порошенко отримав у подарунок від Авакова вишуканий пістолет
Читайте також: У Білому домі назвали мету візиту Байдена до Києва перед інавгурацією Трампа