Події
14 січня 2017
У Москві проходить акція на підтримку політв'язнів: поліція розпочала затримання
Загалом на Чистих ставках затримано близько 50 осіб, яких везуть до відділків поліції на трьох автозаках.
news-image

В Москві біля пам'ятника Грібоєдову поруч з метро "Чисті ставки" проводять народний сход на підтрімку політв'язнів.

Інформує «Є!», з посиланням на pravda.com.ua.


Поліція Почаїва почала затримувати людей. За повідомленнями очевідців, Затримано около 20-25 осіб, в тому числі, "провокаторів з прокремлівськіх організацій", учасников "НОД" (Народний визвольний рух), та людей з георгіївськімі стрічкамі, які співали народні пісні. Ще сімох людей затримали, коли на місці події перебував кореспондент "Нової".
До одного із затримання пріїхала швидка.

Як сообщает ОВС-Інфо, поліція вривається у натовп і грубо затримує людей безпосередньо за вказівкою заступника начальника відділу із забезпечення проведення масових заходів УВС Центрального адміністративного округу Олександра Махоніна. Наразі затримані Марк Гальперін, Олександр Макаров, Юрій Горський, Володимир Заліщак, Роман Ковальов і ще кілька людей.

Як зазначив у своєму Твіттері один із затриманих - Володимир Заліщак - загалом на Чистих ставках затримано близько 50 осіб, яких везуть до відділків поліції на трьох автозаках.

"У нашому автозаку 15 осіб", - зазначив Заліщак.

За повідомленням ЗМІ, головні теми сходу - вимога узгодження Антикризового мітингу №1 і підтримка політичних в'язнів - Ільдара Дадіна і багатьох інших.

Як зазначалося у заяві організаторів у Facebook,  захід мав проходити у форматі зборів, а значить, згідно із законодавством, не вимагав повідомлення влади.

Читайте також: Російським військовослужбовцям заборонено виїжджати до Росії із Донецької та Луганської областей