Світ
15 січня 2017
Туреччина має намір запросити США на переговори з сирійського питання
Чавушоглу: Мета "Сирійської демократичної армії" - розділити Сирію.
news-image

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що американські oфіціальние особи будуть запрошені для участі в мирних перeговорах по Сирії, які пройдуть в Астані в кінці січня, повідомляє "Голос Америки", передає «Є!».

Перш за все, як ви знаєте, ми домовилися з Росією про запрошення США. Я говорив з Лавровим (міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. -" ГОРДОН "), і ми маємо намір запросити Сполучені Штати, ми не заперечуємо важливої ​​ролі США", - заявив Чавушоглу.

Глава турецького дипломатичного відомства зазначив, що Туреччина буде виступати проти будь-якої участі в переговорах по Сирії курдської воєнізованого угрупування "Сирійська демократична армія" (YPG), яку він назвав "терористичною організацією".

Ми давали їм можливість перестати займатися розколом Сирії і перестати здійснювати терористичні акти в Туреччині. Ми бачили їхні наміри. Наша операція" Щит Євфрату "в черговий раз показала, що YPG не прагне боротися проти ІГІЛ, їх мета - розділити Сирію, - упевнений він.

Так, Туреччина хоче, щоб США перестали допомагати YPG, проте в США вважають її членів союзниками в майбутньої військової операції зі звільнення Ракка від бойовиків ІГІЛ, пише "Голос Америки".