Суспільство
15 січня 2017
Військовий експерт розповів про катастрофічні наслідки перевірки в Ростовській області
Військових наслідків не буде жодних.
news-image

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що жодних військових наслідків перевірки у Ростовській області не буде. Проте політичні наслідки такої перевірки – катастрофічні.

Про це військовий експерт розповів в прямому ефірі 24 каналу, передає «Є!». За його словами, така перевірка – не стала несподіванкою. Адже і Україна, і Росія продовжують військову співпрацю в рамках Віденського документу про зміцнення довіри та безпеки так, наче нічого й не відбувається.

Весною 2016 Росія подала заявку і проінспектувала бомбардувальну авіацію в районі Миргорода. Зараз ми подали заявку на інспектування частин в районі Ростовської області. Проте інспекції будуть підлягати лише ті частини, які заявлені в договорі, – зазначив експерт.

 

Жданов наголосив, що перевірятимуть ті частини, які мають на озброєнні зброю від 100 міліметрів і більше. Тобто, військові лише порівняють кількість озброєння заявленого в договорі із тим, яке є на місцях. Перевірити інші частини – буде неможливо.

 

Військових наслідків не буде жодних. Вони перевірили у нас, ми перевірили у них. А от політичні наслідки – катастрофічні. Тому що таким чином Росія в черговий раз підкреслить те, що у нас прекрасні стосунки, особливо у військовій сфері. А також те, що вона мирна країна, яка виконує усі міжнародні договори, – переконаний Жданов.