Політика
16 січня 2017
Байден назвав єдиний шлях, завдяки якому Україна буде єдиною
Байден наголосив, що санкції проти РФ мають залишатися до того моменту, поки вона не виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами.
news-image

Віце-президент Джо Байден заявляє, що мінський процес є єдиним шляхом Україні лишитися єдиною. Про це він заявив під час спільної заяви разом з президентом Порошенком в Україні в понеділок, передає «Є!» із посиланням на УП.

Я знаю, як вам важко зберегти віру в мінський процес, коли Росія відмовляється виконувати свої зобов'язання щодо безпеки. Ми знаємо, що у цей процес є єдиною життєздатною основою для врегулювання конфлікту на Донбасі, відновлення уряду України на сході та повернення контролю над кордоном, - сказав він.
Для України цей процес – єдина надія рухатися вперед, як об'єднана держава, - додав Байден.

Він визнав, що політична частина угоди не може бути реалізована, поки не припиниться  насильство з боку РФ.

Після того, як Росія і її поплічники на сході виконають свої зобов'язання стосовно припинення бойових дій, і дадуть Донбасу можливість встановити мир і безпеку, можна очікувати від України повного виконання своїх політичних зобов'язань, - сказав Байден.
Ні для кого не секрет, що Росія не хоче, щоб ви досягли успіху, пане президенте. Це стосується не тільки України, це стосується майбутнього, якого ми прагнемо – цілісної, мирної Європи, - наголосив він.
Ваш успіх вільної демократії дуже важливі длі реалізації цієї мети, - наголосив він.

Байден наголосив, що санкції проти РФ мають залишатися до того моменту, поки вона не виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами.

А санкції проти Росії, пов'язані з Кримом, повинні залишатися, поки РФ не поверне Крим Україні, - наголосив він.

Фото УНІАН

Читайте також: Мера Дніпра Філатова на кареті швидкої відвезли у лікарню
Читайте також: Обама розповів, чим займеться в перший день після закінчення президентства
Читайте також: Влада Криму розкаже в ООН про порушення за національною ознакою та свободою віросповідання в «український» період