Події
16 січня 2017
Геращенко намагаються витіснити з переговорів бойовики
Вони заявили, що вестимуть переговори про звільнення заручників лише з Віктором Медведчуком.
news-image

Бойовики активізували спроби виключити з мінського процесу віце-спікера, представника України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірину Геращенко.

Про це повідомили в тристоронній контактній групі щодо вирішення конфлікту на сході України, передає , посилаючись на "Українській правді" .

За словами співрозмовника, представники бойовиків (які не є стороною переговорів у тристоронній контактній групі – ред.) почали застосовувати таку ж риторику, як раніше до Романа Безсмертного та Володимира Горбуліна, про нібито участь Геращенко в "державному перевороті".

"Вони заявили, що вестимуть переговори про звільнення заручників лише з Віктором Медведчуком", – додав співрозмовник.

При цьому бойовики заявляли, що, "на відміну від Геращенко, в українському парламенті є люди, які шанобливо ставляться до ватажків ОРДЛО".

Крім того, бойовики в агресивній формі вимагали від представника ОБСЄ заборонити Геращенко давати інтерв’ю, говорити про повну залежність ватажків ОРДЛО від Москви.

Бойовики також вимагали пере форматування гуманітарної підгрупи.

Співрозмовник зазначив, що самого Медведчука у Мінську в понеділок не було.

Як відомо, Медведчука, який є кумом президента РФ Володимира Путіна, включили у список переговірників на вимогу саме бойовиків. Він займається питанням звільнення заручників.

Геращенко раніше заборонили в'їзд до Російської Федерації.