Політика
16 січня 2017
«Не на того поставив»: Київ тремтить перед Трампом, – німецька газета
Київ побоюється, що інтересами України можуть пожертвувати на користь угоди між Трампом і російським президентом Володимиром Путіним.
news-image

Керівництво України на чолі з президентом Петром Порошенком переживає в Україні кризу і «з жахом чекає приходу до влади нового американського президента Дональда Трампа", передає «Є!», посилаючись на  Frankfurter Allgemeine.

"Київ побоюється, що інтересами України можуть пожертвувати на користь угоди між Трампом і російським президентом Володимиром Путіним", – пишуть журналісти.

За їхніми даними, аби заспокоїти українців і приїхав в Україну віце-президент США Джо Байден.

При цьому німецьке видання додає, що "Україна сама внесла лепту в охолодження відносин з Вашингтоном", адже під час передвиборної кампанії зробила ставку на Хілларі Клінтон. Відтак, республіканець Трамп "застав українське керівництво зненацька".

Також видання нагадало розслідування американського журналу Politico, в якому йдеться, що українці впливали на вибори в США .Співробітники українського посольства у Вашингтоні, нібито, підігравали демократам і постачали їх інформацією про можливі зв'язки Трампа з Росією.

Про кандидата Трампа, як про не дуже хорошого політика, говорили і ряд українських високопоставлених політиків.

"В результаті тепер на берегах Дніпра мало сподіваються на допомогу з-за океану", – резюмують журналісти.