Суспільство
16 січня 2017
Холодницький прокоментував свої скандальні слова про «дівку»
Йому дуже шкода, що жінки так критично сприйняли його слова.
news-image

Глава САП пояснив, що мав на увазі під «дівкою, яку можна до чогось змушувати», передає «Є!», посилаючись на «Главком».

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прокоментував звинувачення у сексизмі, які йому висунули після того, як на «Українській правді» вийшло його інтерв’ю зі словами «я не дівка, щоб мене до чогось змушувати».

«По-перше, мені казали, що там заголовок буде один, а вийшов – зовсім інший. Чомусь в останній момент він змінився. По-друге, у нас з журналістом була чоловіча розмова. Я хотів, щоб вона була простою і зрозумілою», - зазначив він у коментарі.
«Говорили про одне, вийшло зовсім інше. На жаль, вибрали ті фрази, які їм потрібні були. Значить, напевно, більше відвертих інтерв’ю давати не буду. Якщо та фраза десь і була, вона була сказана емоційно», - сказав Холодницький.

За словами антикорупційного прокурора, використана ним фраза вживалась такими класиками, як Леся Українка та Панас Мирний. Він вказав, що слово «дівка» має багато значень. 

«Дівку у значенні «служниця» можна змушувати до роботи. А я, як прокурор, не прислужник», - пояснив Холодницький.
«Деякі замість того, щоб вподобати, «лайкають», замість того, щоб іти на забави, йдуть на party. Забувається наша літературна мова», - додав він.

Холодницький підкреслив: йому дуже шкода, що жінки так критично сприйняли його слова. 

«Я ніколи зневажливо не ставився до жінок», - переконує прокурор.