Україна
16 січня 2017
Українські літаки отримають сертифікацію ЄС
Згодом буде розглянуто двосторонню Угоди з безпеки польотів (BASA) між Україною та Європейським Союзом.
news-image

Домовленість між Державною авіаційною службою України та Європейською комісією щодо зближення систем сертифікації було підписано під час зустрічі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з гендиректором з питань мобільності та транспорту Єврокомісії Хенріком Хололеєм, передає «Є!», посилаючись на Главком.

«Ми сьогодні підписали важливий документ - домовленість між Державною авіаційною службою України та Європейською комісією щодо зближення систем сертифікації. Це досить важливий документ на шляху сертифікації літаків сімейства «Антонов» як у ЄС, так і всьому світі», - наголосив Омелян.

Зазначається, що цей документ повинен стати основою для розгляду у подальшому двосторонньої Угоди з безпеки польотів (BASA) між Україною та Європейським Союзом (ЄС). Підписання цієї угоди призведе до визнання сертифікатів, що видані Україною, в першу чергу, для продукції ДП «Антонов», а також для продукції інших підприємств авіаційної галузі.

Угоду підписав голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук та генеральний директор з питань мобільності та транспорту Європейської комісії Хенрік Хололей.