Події
17 січня 2017
Верховна Рада ввела електронні квитки у міському транспорті
Йдеться про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду та електронного квитка.
news-image

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому закон №4121 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті" під час пленарного засідання 17 січня. За проголосували 265 народних депутатів, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Документ передбачає введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду та електронного квитка.

У пояснювальній записці значиться, що існуюча система оплати та контролю проїзду в міському транспорті застаріла та має багато недоліків. Зокрема використання паперових квитків не дає можливості контролювати кількість пасажирів, а разом з тим - і обіг готівки.

Очікується, що впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду дозволить оцінити реальний обіг коштів, а відповідно - оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення та можливості оновлення автопарку перевізника.

Закон пропонує, зокрема, визначити терміни введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду та електронний квиток, встановити обов’язкове забезпечення пільговиків електронними квитками.

Читайте також: В Україні почались навчальні збори резервістів
Читайте також: Лавров: Дипломати США переодягалися в жінок, надягали перуки й клеїли брови
Читайте також: Росія проти України: позов щодо стягнення «боргу Януковича» сьогодні розглядатиметься у Високому суді Англії