Суспільство
17 січня 2017
Бойовик повернувся в Україну та поскаржився, що жодного разу йому не виплатили зарплату в «ДНР»
Після запитання про гроші терористи кинули чоловіка «на яму».
news-image

Мешканець Донеччини, який приєднався до незаконних збройних формувань у 2015 році, звільнений від кримінальної відповідальності у рамках Програми СБУ «На тебе чекають вдома», передає «Є!»

Під час перебування на тимчасово окупованих територіях чоловік працював «інкасатором», зі зброєю супроводжуючи виплати бойовикам. Проте сам він жодного разу зарплату не отримував, а після запитання про гроші терористи кинули його «на яму».

Після звільнення чоловік втік до Росії, де переховувався тривалий час, - повідомили у прес-службі СБУ.

Дізнавшись через Інтернет про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», він вирішив скористатися нею, адже не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв тяжких злочинів. Це дало йому змогу повернутися в Україну.

Після рішення суду чоловіка було звільнено від кримінальної відповідальності. На даний час він перебуває вдома, працевлаштувався та допомагає батькам.

У своєму відеозверненні колишній бойовик закликає тих, хто воював та воює за т.зв. «ЛНР/ДНР», знаходиться зараз на тій території без житла, без грошей, без засобів існування повертатись до своїх родин на мирну територію.