Політика
17 січня 2017
Чому Петро Порошенко став рідше з'являтись на публіці, пояснили експерти
Президент України Петро Порошенко за останні два місяці став значно рідше з'являтися на публіці і в інформаційному просторі, також скоротилися міжнародні контакти українського лідера. Експерти пояснили причини того, чому український президент ховається від народу.
news-image

За інформацією українського видання «Вести», у вересні на сайті Порошенко з'явилося 125 інформаційних повідомлень про його заяви, дії і візити. При цьому за грудень на сайті українського лідера з'явилося всього 93 новини, і близько третини з них пов'язані з військовою активністю. Скорочення міжнародних контактів експерти пояснюють, по-перше, об'єктивним спадом кількості переговорних майданчиків до кінця року, і, по-друге, неуспіхами дипломатії, передає «Є!», посилаючись на 7dniv.info.

«Україна і запропонувати щось нічого, є лише ритуальні контакти», - сказав міжнародний експерт Антон Кучухідзе, зазначивши, що в України немає доктринального підходу до зовнішньої політики, Київ не спілкується з країнами Сходу чи Латинської Америки. «Є лише« шлях на Захід », - додав він.

На думку політолога Олексія Якубіна, «самоусунення» президента України є нічим іншим, як спробою стримати катастрофічне падіння рейтингу. За результатами останніх опитувань, лише 11,9% українців висловили готовність проголосувати за Порошенка (за офіційними даними Києва, в 2014 році за нього проголосували 54,7% виборців).

Політолог Микола Спиридонов зазначив, що Порошенко знехтував прес-конференцією за підсумками року. 

«Уникнув, незважаючи навіть на ознаки постановочні - Петро Порошенко на прес-конференціях сидить в набагато більш« теплій ванні », ніж навіть Володимир Путін, який допускає до себе українських журналістів», - сказав Спиридонов.

Він також вважає, що «самоусунення» українського лідера пов'язано з падінням його рейтингу, а також тим, що у нього просто немає позитивних повідомлень. 

«Доходило до того, що влітку президент їздив відкривати дитсадки. Це не рівень першої особи », - уклав Спиридонов.