На Водохреще над Україною пролетить астероїд
Без приладів "Весту" помітити досить складно.
news-image

Сьогодні вночі в небі над Україною можна буде побачити астероїд під назвою Веста. Як повідомили в Дніпровському планетарії, таке явище можна спостерігати приблизно раз на 4-5 років, передає «Є!» із посиланням на Vgorode.

Побачити астероїд Веста без телескопа вийде лише далеко від міських вогнів і при ясному небі, а сьогодні воно затягнуте хмарами. Але навіть за ідеальних умов без приладів його помітити досить складно: він виглядає як невелика мерехтлива зірка. Якщо не знати, що це астероїд, то ніякого подиву він не викличе. Це скоріше подія для цінителів астрономії, - розповіла астроном Людмила Марченко.

Також фахівець вирішила заспокоїти українців: це небесне тіло ніяк не загрожує Землі. Приблизну відстань до нього цієї ночі - 230 мільйонів кілометрів.

Багато людей, почувши слово "астероїд", починають панікувати. Без належного пояснення, всі думають, що це якась загроза для Землі. Але це не так. Він ніяким чином не загрожує нашій планеті. Просто Веста пройде так близько до нас, що його буде помітно. Його видимість сьогодні оцінюють на шосту зоряну величину, а це значить, що це граничні розміри, які можна побачити неозброєним оком при ясному небі. Відстань від астероїда до нас буде приблизно 230 мільйонів кілометрів, - зауважила Людмила Олексіївна.


Читайте також: Київрада вирішила, куди перенесуть пам'ятник Щорсу
Читайте також: «Поверніть Крим - це не ваша земля» - російський журналіст звернувся із закликом до співвітчизників
Читайте також: У Харкові під час вживання алкоголю друзі випадково підірвали гранату, є загиблий