Світ
19 січня 2017
У центрі Італії готель завалило сніговою лавиною, є загиблі (відео)
Рятувальникам довелося добиратися до готелю в горах на лижах.
news-image

Рятувальники виявили багато загиблих всередині готелю Rigopiano di Farindola, заваленого сніговою лавиною в центрі Італії. Про це повідомило в четвер агентство ANSA, передає «Є!»

Як заявив агентству один з керівників рятувальників Антоніо Крочетта, на місці трагедії виявлено "багато загиблих". Точне число жертв на цей момент не називається, раніше повідомлялося, що на момент події всередині приміщення знаходилися приблизно 30 осіб.

Раніше телеканал SkyTG24 з посиланням на рятувальників, які змогли увійти всередину заваленої снігом будівлі, повідомляв, що загинули кілька людей.

Рятувальники надали допомогу двом постраждалим, які на момент трагедії знаходилися поза приміщенням і стали очевидцями події.

Лавина зійшла в середу ввечері й, найімовірніше, була викликана потужними підземними поштовхами, що відбулися в середу вранці в центральній Італії.

Ситуація в порушеної стихією зоні ускладнюється негодою - в гірських районах центральних Апеннін на протязі вже декількох діб не припиняється снігопад. Рятувальникам довелося добиратися до готелю в горах на лижах, це зайняло кілька годин.

Повідомляється, що в безпосередній близькості від структури, що частково обвалилася, а частково знаходиться під снігом, намагаються приземлитися вертольоти служб порятунку.

Раніше синоптики попереджали про небезпеку сходження лавин, зокрема, в сусідній області Марке.