Резонанс
19 січня 2017
Є «політична позиція», яка дозволяє виключити Савченко з комітету нацбезпеки та оборони - глава регламентного комітету ВР (відео)
Павло Пинзеник зауважив, що регламентом не передбачена норма про виключення депутата з комітету.
news-image

Глава регламентного комітету ВР Павло Пинзеник вважає, що хоч регламентом і не передбачена норма про виключення депутата з комітету, але є "політична позиція", яка дозволяє депутатам проголосувати за виключення Савченко зі складу Комітету національної безпеки та оборони. Про це він сказав в кулуарах Ради, повідомляє Цензор.НЕТ, передає «Є!»

Пинзеник зазначив:

Регламентний комітет такої ситуації не передбачав. Депутат залишається фактично без місця роботи. Взагалі, я вас повертаю до тієї ситуації, що у нас взагалі нездоровий стан у Верховній Раді, що цілий ряд народних депутатів не є членами жодного комітету. Це створює певну проблему.

Він продовжив:

Є політична позиція авторів (Проекту постанови про виключення Савченко з комітету, - ред.), відповідних депутатів і політична позиція комітету з питань національної безпеки та оборони, які рекомендують ВР підтримати проект постанови. Є можливість розглянути проект постанови в залі й визначитися депутатам шляхом голосування.

Глава комітету підкреслив:

У цій ситуації у мене політична позиція тяжіє над правовою. Я особисто буду голосувати оскільки щиро вважаю, що дане питання більше стосується національної безпеки.

Читайте також: «Так і передайте своєму куму» - Жадан відповів Медведчуку за Хемінгуея
Читайте також: Віталій Кличко відвідав Український сніданок у Давосі
Читайте також: На Донеччині чиновник відмовився від зустрічі з офіцером ОБСЄ, бо той з Росії