Війна
19 січня 2017
«У керівництві полку – кадрові офіцери ЗС Росії» - бойовик розповів, хто воює проти України на Донбасі (відео)
Росіянин був затриманий, коли направлявся до своєї дівчини, що мешкає у Маріуполі.
news-image

18 січня 2017 року на Маріупольському напрямку, поблизу позицій українських військ затримано члена російсько-окупаційних військ. У ході перевірки документів встановлено, що дана особа є громадянином Російської Федерації, мешканцем м.Курганінськ Краснодарського краю. Крім того, при ньому знайдені документи, які засвідчують його приналежність до одного з підрозділів незаконних збройних формувань ОРДО, передає «Є!» із посиланням на прес-центр штабу АТО.

Затриманий бойовик розповів, що у полку, в якому він «служив», ключові командири – це кадрові військові Збройних сил РФ. Про це він заявив під час допиту.

Чоловік розповів, що після смерті рідних він приїхав з Росії до України (в Донецьк), де у 2013 році він знайшов роботу вантажником, зміг знімати житло та забезпечувати своє харчування. Але вже у листопаді 2015 року грошей почало бракувати, тому майбутній бойовик вирішив влаштуватися у військову частину за контрактом.

Займався прийомом доповідей про стрільби, займався перевірками, телефонував на позиції та передавав інформацію на пункт управління розвідки. Був у розпорядженні розвідувальної роти, - розповів він.
Постійно перебував у розташуванні розвідроти.., харчування надавалося не дуже гарне, від якого багатьох "військових" проносило, боліли шлунки, одноманітне годування. В основному: перловка, вівсянка, ячка. Багато хто був незадоволений, харчувалися за свій рахунок. Процвітає пияцтво, наркоманія, куріння "трави" в полку – це 40-50% від загальної чисельності, - розповів росіянин.

Відповідаючи на питання, хто саме входить до лав бойовиків, чоловік розповів, що там є мешканці Донецької та Луганської областей, громадяни Російської Федерації, Білорусі та Казахстану.

Є некадрові російські військові, які підписали добровільний контракт. А у керівництві полку – всі кадрові офіцери Збройних сил Росії, - зазначив він.

Він також розповів, що багато бойовики незадоволені ставленням "командирів", урізанням прав – "навіщо ми все це в 2014 році затіяли.., ніякого майбутнього немає", "не зможемо утримати позиції, якщо на нас піде атака на повну силу".

У той же час, бойовик, що самовільно покинув службу", зазначив, що з 20 грудня по 3 січня 2017 року дезертирували ще 6 чоловік зі штату його роти в 52 людини. Він підкреслив, що "умови проходження служби стали нестерпними": "гноблять, принижують, процвітає рукоприкладство і пияцтво офіцерів".

Він також звернувся до росіян: "сидіть вдома, працюйте, Росія все одно цю війну програє: на неї тиснуть і економічно, тисне Європа, тисне і Америка. Не треба лізти в чужу країну...тримайтеся за свою країну".

Бойовик додав, що був затриманий, коли направлявся до своєї дівчини, що мешкає у Маріуполі.